1. A rizs elkészítése (A rizs főzése című fejezetben)
-A kimbaphoz használt főtt rizst ált. ízlés szerinti mennyiségű
pirított szezámolajjal ízesítik
2. Az alga lapot benedvesítés NÉLKÜL kell használni
3. Az algalap feletekerése, megegyezik a sushi makik készítési technikájával
4. A leggyakrabban használt belevaló alapanyagok:
csíkokra vágot édes savanyú retek, odeng (halporc), saláta levél,
spenót (főtt, ízesített), halból készült rákimitáció, tisztított garnélarák,
tojáslepény, grillezett v. főtt marhahús, fekete bojtorján győkér, uborka,
répa szezámmag és az elengedhetetlen Kimchi.
5. A kimbap alakja lehet (kerek, szögletes, háromszög, kifordított, stb...) , ízesítése és ahozzávalók megválasztása ízlésünktől, ügyességünktől és fantáziánktól függ, akárcsak a sushi esetében.
6. A rizses alga rolóba csavart komponensek praktikusságuk és kiváló együttes ízhatásuk miatt, gyakran része a gyerekek/felnőttek uzsonnájának, családi piknikeknek, utazási ételcsomagoknak
7 A kimbap esetében is remekűl passzolnak kiegészítőül a különböző koreai kimchi félék, savanyúságok, csípős apróhalak, saláták